Вести

Почела

Почела "Трка кроз Србију" у Зајечару

У Зајечару је почела 55. Међународна бициклистичка трка „Tour de Serbia“, која се први пут вози по систему кружне трке. У трци „Tour de Serbia“ учествује око 70 такмичара из 14 репрезентација. Трку је свечано отворио градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

Част је бити домаћин ове велике међународне манифестације. Град Зајечар захваљује Бициклистичком савезу Србије на сарадњи и на будућим заједничким пројектима којима ћемо бициклизам вратити у наш град са богатом спортском традицијом. Такмичарима желим много успеха у данашњој кружној трци, фер плеј борбу и нека најбољи победи!“, поручио је Огњеновић на отварању „Трке кроз Србију“.

Зајечар је након пет година домаћин „Трке кроз Србију“. Зајечар је изузетан домаћин, стаза је одлична и због тога смо се одлучили да ове године кренемо одавде. Ускоро ће у овом граду бити формиран и бициклистички клуб, што ће Зајечар вратити на бициклистичку мапу Србије“, рекао је Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије који је у знак захвалности на доброј организацији уручио плакету и признања градоначелнику Зајечара Велимиру Огњеновићу и помоћнику градоначелника Владиславу Милојевићу.

Бициклисти возе етапу дугу 140,8 километара, а након осам кругова, такмичари ће вожњу завршити у 17 сати и 5 минута. Због трке за саобраћај до 17.30 сати су затворене улице: Николе Пашића, Трг ослобођења, Хајдук Вељкова, Изворски пут, Милоша Великог - од надвожњака код Фабрике каблова, Црвене армије до Звездана, Арчибалда Рајса, Љубе Нешића до Јакшићеве и Светозара Марковића до Установе Гитаријада.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.