Годишње манифестације

Дани Зорана Радмиловића

Од 1993. године, сваке јесени, Фондација Зоран Радмиловић и позориште "Зоран Радмиловић" из Зајечара организују глумачки фестивал под називом "Дани Зорана Радмиловића"

Више

Хајдук Вељкови Дани

Хајдук Вељкови дани одржавају се у другој половини јула, у Леновцу (15км од Зајечара), и трају два дана. Ово је својеврсна културно-спортска и туристичка манифестација, која има за циљ да одржи сећање на легендарног српског јунака - Хајдук Вељка Петровића

Више

Ликовна колонија

Међународна ликовна колонија „Гамзиград“ основана је 1994. године. Спада у културне манифестације од посебног значаја за град Зајечар и одржава се сваке године у Гамзиградској бањи, недалеко од касноантичког локалитета Фелиx Ромулиана.

Више

Смотра народног стваралаштва Потекла вода студена

Одржава се у Великом Извору и има за циљ да подстиче истраживање, неговање, унапређење и промовисање изворног народног стваралаштва и народне уметности, домаће радиности, старих заната и традиционалне кухиње на подручју града Зајечара.

Више

Гитаријада

Гитаријада је најстарији фестивал неафирмисаних рок бендова и спада у ред најзначајнијих музичких догађаја у региону. Циљ манифестације је подстицање и афирмација музичког стваралаштва младих опредељених за rock'n'roll.

Више

Дани Адама Богосављевића

Сабор народног беседништва “Дани Адама Богосављевића” организује се у Копривници, у знак сећања на народног трибуна Адама Богосављевића како би се очувала традиционална култура у сфери аматерског народног стваралаштва.

Више