Вести

Иван Савицки победник прве етапе

Иван Савицки победник прве етапе "Трке кроз Србију"

Бициклиста Иван Савицки, члан руске бициклистичке репрезентације победник је прве етапе кружне „Трке кроз Србију“, која је данас вожена у Зајечару. Он је стазу дугу 140,8 километара прешао за три сата, три минута, 57 секунди. Жуту и зелену мајицу, као и признања победнику трке на свечаности у центру града уручио је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

Трка је била веома тешка за мене, али је мој тим одрадио добар посао. На километар пре циља, моја екипа је напала и на крају сам успео да остварим битну победу за мој тим. Град Зајечар је одличан организатор и задовољан сам стазом“, рекао је Иван Савицки, победник прве етапе „Tour de Serbia“.

Другопласирани је био Коља Шумов из Белорусије, док је трећи на кружној трци у Зајечару Иван Баљикин из Русије. Иван Стевић, члан српске бициклистичке репрезентације остварио је пету позицију у генералном пласману трке, према подацима Бициклистичког савеза Србије. Просечна брзина кружне трке кроз Зајечар је 45, 9 км/h.

„Трка кроз Србију“ са стартом у Зајечару окупила је возаче из 9 држава: Бугарске, Русије, Кувајта, Мађарске, Белорусије, Аустрије, Румуније, Макединије и Србије. Учествовало је око 70 бициклиста.

Међународни бициклистички караван сели се у Пожаревац, где ће се у кружној трци такође возити стаза дужине 140 километара, док се „Tour de Serbia“ наставља за два дана у Вршцу. Финиш бициклистичке „Трке кроз Србију“ заказан је за 21. јун, када ће се возити етапа од Вршца до Београда, а циљ је испред Народне Скупштине у Београду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.