Вести

Огњеновић: Зајечар спремно дочекује следећу годину

Огњеновић: Зајечар спремно дочекује следећу годину

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић обишао је са сарадницима локације на којима су претходних недеља чишћена корита Црног и Белог Тимока и санирани насипи на рекама.

"У Вражогрнцу је направљен насип дужине 300 метара, тако да смо овим насипом заштитили куће и нећемо имати проблема са поплавама. На Белом Тимоку урађен је насип 250 метара, па је и овај део града заштићен. Надам се да ће до краја септембра насипи бити завршени и следећу годину дочекаћемо спремни", истакао је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

"Бели Тимок је урушавао обалу за време прошлогодишњих поплава, тако да смо крајем прошле године почели са санирањем насипа, којима ће бити повећана безбедност грађана и који ће спречити изливања Тимока на критичним тачкама у Зајечару и околини", рекао је Милан Благојевић, члан Штаба за ванредне ситуације у Зајечару.

"Ове године завршено је 80 одсто насипа, а ради се и на уређењу и чишћењу јаруга у граду и селима. Градска управа Зајечар и Штаб за ванредне ситуације предузеће све мере да заштити грађане и њихову имовину од поплава", поручио је Милко Тодоровић, помоћник градоначелника Зајечара.

Насип је саниран у Вражогрнцу, на ушћу Црног и Белог Тимока, на обали Белог Тимока у Вишњару и уређена је јаруга на Лубничкој раскрсници у Зајечару, као и у насељу Подлив.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.