Гитаријада

Гитаријада представљена у Лесковцу

Гитаријада представљена у Лесковцу

Након великог броја успешних промоција на фестивалима, по градовима Србије и региона, промоција Гитаријаде одржана је и на петом Друм Дум Фестивалу у Лесковцу.

Промоција Гитаријаде почела је отварањем изложбе “Рок Моменти”, аутора Раше и Милоша Милојевића из Зајечара у лесковачком Културном центру. Поставку фотографија, које су начињене на Гитаријади у последњих осам година отворио је Милорад Милићевић, члан Фото клуба "Лесковац".

О фотографијама и манифестацији на којој су настале, осим коаутора изложбе Раше Милојевића, председника Фото клуба "202", говорио је и директор Установе Гитаријада Перислав Дуцић, чиме је и почела промоција најдуговечније рок манифестације.

Директор Установе Гитаријада, Перислав Дуцић говорио је о програму 49. Гитаријаде на којој ће ове године наступити "Гуано Апес", "Терапи?", "Лаибах", "Дубиоза Колектив", "Кербер", "Галија", "Ван Гог", "Електрични Оргазам", "Генерација 5", "Џибони & Влатко Стефановски", Дарко Рундек, Никола Врањковић и многи други.

На Гитар Арт стејџу, за све љубитеље звука класичне гитаре наступиће: Даниел Маркес, "Белтанго Трио" и други, док ће на градском Тргу у Зајечару наступити Мирослав Тадић са браћом Теофиловић, "Ђура и морнари" и други.

Момчило Моша Раденковић, фронтмен легендарних "Златних Прстију", један од оснивача Гитаријаде, подсетио је Лесковчане на непревазиђене песме попут „Збогом остај мила моја“ „Играј реге“...

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.