Вести

Обележен Дан устанка у Србији - 7. јули

Обележен Дан устанка у Србији - 7. јули

Полагањем венаца на спомен обележја на Братујевцу код Зајечара, делегације бораца, Града Зајечара и МЗ Шљивар обележиле су 7. јули - Дан устанка у Србији.

Организована су традиционална спортска такмичења, а потом и културно-уметнички програм. У име Града Зајечара, венац је положио др Мирко Николић, заменик градоначелника.

"Битно је да се те жртве не забораве. Подсетили смо још једном да смо и ми били део борбе против фашизма. Будућим генерацијама треба да пренесемо историју из тог периода, како не би заборавили своје претке који су живот положили бранећи своју земљу", рекао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара.

"Мештани Шљивара годинама излазе на ово место, са жељом да очувају традицију", поручио је Драгомир Траиловић, председник Савета МЗ Шљивар.

"Од идуће године планирамо да овај Сабор на Братујевцу буде део културног програма који припрема Цекит. У плану нам је да наредне године организујемо богатију манифестацију", каже Зоран Стаменковић, директор Цекита.

Покровитељ манифестације на Братујевцу је Град Зајечар, уз техничку подршку ЦЕКИТ-а, а организатори су Савез бораца и Месна заједница Шљивар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

http://zajecar.info/komentari"> Коментара (1)
Живојин Маринковић
10.07.2016. 08:54

Добро је што се овим обележавањима прикључују све млађи људи. Добро је и што се покровитељства прихвата власт и друге организације од друштвеног значаја. Добро је и што има обећање да ће у наредним годинама ово сећање на историјске догађаје бити још боље обележено.

0 0

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.

јун

Најава догађаја:

26

среда

10:00

23.седница Скупштине града Зајечара

Напомена: Догађаји означени звездицом су затвореног типа

Анкета

Колико често посећујете касноантички локалитет Феликс Ромулијана?
Резултати