Вести

Положен венац на спомен обележје Хајдук Вељку

Положен венац на спомен обележје Хајдук Вељку

У сусрет Хајдук Вељковим данима који се овог викенда по 43. пут одржавају у Леновцу крај Зајечара, на спомен плочу Хајдук Вељку у Зајечару положен је венац у знак сећања на легендарног српског јунака. Венац су положили представници МЗ Леновац (родно место Вељка Петровића), Установе Цекит и Града Зајечара.

Хајдук Вељкови дани одржавају се традиционално у месецу јулу у Леновцу (15км од Зајечара). Ово је својеврсна културно-спортска и туристичка манифестација, која има за циљ да одржи сећање на легендарног српског јунака - Хајдук Вељка Петровића како га историчари пореде - српског Ахила, и да подстиче, негује и одржи изворну културу, да очува спортску традицију (народни вишебој) и привуче што већи број туриста у Леновац.

У Леновцу нас очекује богат спортски програм, турнир у малом фудбалу и надвлачење конопца, али и традиционални избор "Хајдучког харамбаше" као и избор "Хајдучке лепотице", истакао је Милан Шолц, председник Месне заједнице Леновац.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.