Вести

Одржани 43. Хајдук Вељкови дани

Одржани 43. Хајдук Вељкови дани

У Леновцу, код Зајечара, одржани 43. Хајдук Вељкови дани. Испред куће Хајдук Вељка Петровића положени су венци, а манифестација је обележена културно уметничким програмом, као и избором хајдучке лепотице и харамбаше.

Титулу Хајдучке лепотице, понела је шеснаестогодишња ученица из Зајечара Марија Петровић, чланица зајечарског КУД-а "Младост".

Леновачке харамбаше одмеравале су снаге у традиционалном народном вишебоју. Сем мештана Тимочког краја, међу учесницима нашли су се и гости из других градова у Србији. У Леновац је дошао да се такмичи и Горан Раденковић из Крагујевца, који је изабран за харамбашу ове године.

Хајдук Вељкове дане у Леновцу отворио је Владислав Милојевић, помоћник градоначелника Зајечара, који је учесницима поделио захвалнице и признања.

"Леновац стрпљиво негује и чува манифестацију која носи име великог јунака из Првог српског устанка. Све више младих одлази из села, а овакве догађаји чувају традицију и враћају људе у местима у околини Зајечара", рекао је Владислав Милојевић, помоћник градоначелника Зајечара.

За организацију 43. Хајдук Вељкових дана у Леновцу били су задужени Центар за културу и туризам и Месна заједница Леновац. Покровитељ манифестације је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.