Гитаријада

Владимир Јанковић – Џет добитник је Меморијалне награде “Костадин Костадиновић – Чауш” Фото: gitarijada.org

Владимир Јанковић – Џет добитник је Меморијалне награде “Костадин Костадиновић – Чауш”

Одлуком Организационог одбора 49. Гитаријаде, Владимир Јанковић – Џет, музичар и новинар, нови је добитник Меморијалне награде “Костадин Костадиновић – Чауш”, која се додељује за изузетан допринос афирмацији музичког стваралаштва младих.

Београдски страствени колекционар плоча свирао је бас гитару у групи "Црни бисери". Први наступ са овом групом имао је 8. марта 1964. године. Надимак је добио по Џет Харису, басисти групе "The Shadows".

По престанку рада "Црних бисера", у групу "Тунел" окупља, Љубу Нинковића (гитара) и Стеву Стевановића (бубњеви). "Тунел" престаје са радом 1992. године, а Влада Џет ради као уредник Радио програма “202“ на Радио Београду.

Године 1987. добио је Мајску награду за организацију рок концерата и легендарног програма Хит “202“, а дуги низ година, Џет је био и председник жирија зајечарске Гитаријаде.

Данас свира бас гитару и први је вокал састава Влада Џет Банд. На Радио Београду 202 водио је емисије, између осталих: „Линија за рокенрол“ „Демо експрес“ и “Хит 202″, у којој, и као пензионер, и даље сарађује.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.