Гитаријада

Гитаријада представљена у листу

Гитаријада представљена у листу "Данас"

Гитаријада на странама листа Данас. У центру Зајечара одржана је промоција ове публикације. Разлог је вишеструк: лист “Данас” је на осам страна објавио специјални додатак о Зајечару и Гитаријади. Уз купљени примерак дневних новина “Данас”, сваком читаоцу даривана је и књига.

У интервјуу за специјални додатак листа “Данас”, градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић истакао је, између осталог, да су Гитаријада, Зоранови дани, Феликс Ромулијана и Зајечарско пиво прве асоцијације за Град Зајечар.

Спречили смо пропадање најстаријег рок фестивала у Европи, а у току је и израда Стратегије развоја Зајечара. Одредили смо правце развоја и приоритетне пројекте у свим областима и сматрам да је то једини исправан начин да се озбиљно води један град”, додао је Огњеновић.

Тај текст је само један у низу који говори о културним потенцијалима Града Зајечара. У специјалном додатку ове публикације било је речи и о познатим рок групама које ће наступити на 49. Гитаријади.

Гитаријада је фестивал који је опстао дуго година. Гитаријада је преживела од бивше Југославије до данас и показала се као један велики бренд, јер где год да одете у земљама бивше СФРЈ и кажете Зајечар, увек је прва асоцијација Гитаријада”, рекао је главни и одговорни уредник листа "Данас" Зоран Пановић.

Директор дневног листа “Данас” Душан Митровић и главни и одговорни уредник Зоран Пановић уручили су донацију зајечарској библиотеци „Светозар Марковић“. Зајечарска библиотека богатија је сада књигама из ове издавачке куће.

Матична библиотека Светозар Марковић захваљује се на донацији листу „Данас“ и очекујемо да ће бити одржана промоција неких од ових издања код нас“, рекао је Саша Јеленковић, директор библиотеке „Светозар Марковић“ у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.