Вести

Велимир Огњеновић: Спречили смо пропадање најстаријег рок фестивала у Европи Фото: tvbest.rs

Велимир Огњеновић: Спречили смо пропадање најстаријег рок фестивала у Европи

У интервјуу за специјални додатак листа “Данас”, градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић истакао је, између осталог, да су Гитаријада, Зоранови дани, Феликс Ромулијана и Зајечарско пиво прве асоцијације за Град Зајечар.

"Свакако да су Гитаријада и Дани Зорана Радмиловића нешто по чему је Зајечар препознатљив широм земље. Међутим оно чиме се поносимо, јесте чињеница да је Гитаријада у протеклих неколико година повратила стару славу. Напомињем прошле године је било више од 250.000 посетилаца, а како сам обавештен од колега из организације, ове године ће бити више. Све ово говори да је Гитаријада постала међународно препознатљив бренд", рекао је градоначелник града Зајечара Велимир Огњеновић.

Генерације и генерације младих из читаве бивше Југославије стасавале су уз Зајечарску Гитаријаду, многи су бендови стекли афирмацију баш наступом на Гитаријади.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.