Вести

Мирковић: Градска власт остварује позитивне резултате

Мирковић: Градска власт остварује позитивне резултате

На данашњој седници Скупштине града Зајечара, изгласана је Одлука о трећем допунском буџету града Зајечара за 2015. годину. Председник зајечарског парламента Саша Мирковић, истакао је да локална власт у Зајечару остварује позитивне резултате.

"Први пут град Зајечар бележи суфицит од близу 10 милиона динара. У исто време садашња градска власт вратила је више од 2 милиона евра кредита дуга из претходног периода, а притом се није задужила ниједан динар. У наредном периоду очекује се још инфраструктурних радова", истакао је Мирковић.

Председник Скупштине града Зајечара додао је да је задовољан организацијом 49. Гитаријаде.

"Честитам на организацији Гитаријаде. Зајечарска Гитаријада је насјстарији рок фестивал, а следеће године нас очекује јубиларна 50. по реду. Наредне године потрудићемо се да Гитаријада буде још боља и биће доста промена", рекао је Мирковић.

Одборници зајечарског парламента усвојили су, између осталог, Предлог о допуни Одлуке о оснивању Јавног предузећа за урбанизам и пројектовање "Урбанизам Зајечар". Према овој Одлуци, делатност овог предузећа допуњује се пословима изградњом зграда, цевовода, као и обављање других архитектонских и инжењерских делатности.

На седници Скупштине града Зајечара усвојен је и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавним паркиралиштима, као и Предлог одлуке о давању сагласности на Измене програма пословања ЈКП "Зајечарпаркинг".

Изгласане су и одлуке о регулисању међусобних потраживања између Града Зајечара и ЈКСП "Зајечар", као и Предлог решења о усвајању извештаја о раду ЈКСП "Зајечар".

Чланови зајечарског парламента, поред осталог, донели су и Решење о именовању Ане Петковић, дипломираног социолога, за директора Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју "Облутак" у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 26
    јун
    Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

    Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

    Више
  • 19
    јун
    Одржана 127. седница Градског већа у Зајечару

    Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2024. годину, са изменом Кадровског плана за 2024. годину, Нацрт Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац,

    Више
  • 13
    дец
    ГРАДСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА: САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

    Градска изборна комисија града Зајечара обавештава грађане са територије града Зајечара да је Законом о избору народних посланика предвиђено гласање ван бирачких места.

    Више
  • 29
    нов
    19 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА ЗА 2024.ГОДИНУ

    На 19. седници локалног парламента, oдборници Скупштине града Зајечара усвојили су четврти ребаланс градског буџета за ову годину, који после увећања за нешто више од 51 милион динара износи 2.356.320.000 динара. Усвојен је и буџет за 2024. годину који је пројектован на 2.183.808.000 динара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.