Гитаријада

Оборени сви рекорди, 150.000 људи на Гитаријади у Зајечару за два дана! Фото: tvbest.rs

Оборени сви рекорди, 150.000 људи на Гитаријади у Зајечару за два дана!

За две вечери Гитаријаду је посетило преко 150 хиљада људи на брду испод Краљевице. Ван Гог, један од најпопуларнијих бендова у региону наступио је друге вечери на 49. Гитаријади у Зајечару.

"Следеће године на овом месту славимо 50. година најстаријег рок фестивала на свету!", рекао је Ђуле из бенда "Ван Гогх" на почетку свог наступа на 49. Гитаријади.

Групу су основали гитариста Звонимир Ђукић - Ђуле, певач Горан Милисављевић, клавијатуриста Ђорђе Петровић, басиста Предраг Поповић и бубњар Србољуб Радивојевић у јануару 1986. У фебруару 1986. године су објавили промотивни сингл са песмом „Трагови прошлости“. Крајем исте године изашао је први албум бенда, „Ван Гог“. Убрзо након тога, група је привремено престала са радом.

2007. године су освојили награду МТВ „Адрија“ за најбољег регионалног извођача (енг. Бест Адриатиц Ацт). У пролеће 2009. године излази албум под називом „Лавиринт“ који је у периоду од једног месеца продат у више од 100.000 примерака.

Грмело је у Зајечару! Публика није престајала да пева све време наступа бенда "Дубиоза колектив". Момци из овог бенда доказали су да организатор није погрешио када их је уврстио међу госте овогодишњег највећег рок спектакла у Европи.

Поред Ван Гога и Дубиозе Колектив, на другој вечери најстарјијег рок фестивала наступили су: Група Док 7, Хард Тиме и Каризма.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.