Гитаријада

Фото: tvbest.rs

"Ђура и Морнари" одушевили публику у Зајечару

Широм града Зајечара одржавају се пратећи програми 49. Гитаријаде.

На централном градском тргу у Зајечару, на World music стејџу наступили "Ђура и Морнари".

„Ђура и Морнари“ одушевили су велики број људи који је присуствовао њиховом концерту у центру Зајечара. Заједно са њима певали су и окупљени грађани. Владимир Ђурић Ђура је са својим саставом донео освежење у град рокенрола.

На овогодишњем програму први је добио прилику да се представи Драгутин Матошевић из Тузле, члан жирија прошлогодишње и овогодишње Гитаријаде, темом: „Барикада сајтова и тренутно стање БиХ рока“

Ја сам аутор музичког web портала који се зове baricada.com. Постоји од 2004. године. Концепт портала је заснован на промовисању младих бендова, музичке сцене и на промовисњу медија који подржавају ту музичку сцену", каже Матошевић.

"Портал је достигао милион и седамсто хиљада посетилаца, а оно што сматрам посебном вредношћу мог рада је то што јје портал успео да се позиционира регионално, на простору читавог еx-YУ простора. Имамо дописнике који су из средина из којих извештавају, тако смо добили на актуелности и правовремености информација”, додао је Драгутин Матошевић.

Портал baricada.com постао је својеврсна музичка енциклопедија на простору читавог Балкана, на коме, како аутор наглашава, никада ништа није брисано, већ само додавано и надограђивано.

Излагање Драгутина Матошевића и његовог саговорника Бранислава Банета Локнера, пратило је више десетина људи.

Ово ми је трећа година да долазим у Зајечар на Гитаријаду. Сада сам тек схватио душу свега овога и видим толико искрености, толико пажње и професионалности са којом ви све ово радите, тако да се ја овде осећам као код куће“, износи своје утиске Матошевић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.