Вести

Унапређење односа Индонезије и града Зајечара

Унапређење односа Индонезије и града Зајечара

Унапређење сарадње у области културе и економије и даље развијање традиционално пријатељских односа Србије и Индонезије, једни су од кључних циљева посете амбасадора Индонезије Хари Ричар Џејмс Кандауа Зајечару.

"Драго ми је што је амбасадор Индонезије Хари Ричар Џејмс Кандауа у посети нашем граду и то у време трајања најстаријег рокенрол фестивала, који је бренд Зајечара. Индонезија ће имати прилику да се представи у оквиру пратећег програма Гитаријаде и на тај начин промовисаће њихову културу и обичаје Зајечарцима, а све у циљу успостављања сарадње наше две земље", истакао је др Мирко Николић, заменик градоначелника Зајечара.

"Верујем да ћемо успоставити блиску сарадњу, јер имамо много заједничких тема за разговор. Ово је моја прва посета граду Зајечару и ово је добра прилика да се упознам са културним и туристичким потенцијалима Зајечара", рекао је Хари Ричар Џејмс Кандауа , амбасадор Индонезије у Србији.

Амбасадор Индонезије Хари Ричар Џејмс Кандауа честитао је граду Зајечару на организацији 49. Гитаријаде и најавио је да ће већ на јесен угостити челнике града Зајечара у амбасади у Београду.

После пријема у Градској управи у Зајечару, амбасадор Кандауа посетио је Народни музеј у центру града и касноантички локалитет Феликс Ромулијану, где се упознао са историјом Зајечара и околине.

Промоција културе Индонезије, у оквиру пратећег програма Гитаријаде, биће одржана на Тргу ослобођења у Зајечару 1. августа у 18 сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.