Гитаријада

Дан Индонезије у Зајечару

Дан Индонезије у Зајечару

Програм „Sharing culture“ на „World music stage“ 49.Гитаријаде посвећен је у суботу, 1.августа, уметничком стваралаштву и традиционалној кухињи Индонезије.

Посетиоци ће од 17 сати на градском тргу моћи да дегустирају традиционална јела са острва Јава: пилеће ражњиће са сосом од кикирикија, чипс од шкампи, пржени пиринач, колач од сојиног брашна и друге специјалитете које ће припремати шеф кухиње Амбасаде Индоензије у Београду.

Плесна група „Бидадари“ извешће од 18 сати традиционалне индонежанске плесове са острва Бали, Јаве и Суматре, међу којима је и плес „саман“ који се од 2011.године налази на листи нематеријалне светске културне баштине.

Поздравну реч упутиће амбасадор Индонезије Хари Ричар Џејмс Кандау.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.