Гитаријада

Отворена изложба

Отворена изложба "Илустровани рокенрол водич"

У оквиру пратећег програма 49. Гитаријаде, на Гуитар Висуал стејџу, публици се представио Давид Вартабедијан, познати ликовни уметник и рок новинар, изложбом „Илустровани рокенрол водич“. У Зајечару је изложено велики број цртежа овог уметника. Ради се о цртежима и илустрацијама из истоимене књиге.

Давид Вартабедијан је до сада нацртао неколико хиљада цртежа. Напсао је за рок магазине и веб-портале преко 2000 текстова, интервјуа и рецензија. Одржао је преко 1500 радио-емисија. Дизајнирао је велики број омота и плаката за многе рокенрол бендове. Бавио се и промоцијом бендова као и организовањем концерата.

У међувремену је дипломирао 1992. године на одсеку Графика (Факултет ликовних уметности у Београду). Повремено црта стрипове. Поред свега наведеног успео је да направи и једанаест самосталних изложби графика и да учествује на преко 85 колективних изложби у земљи и иностранству.

„Илустровани рокенрол водич“ је књига намењена младим читаоцима који воле добру музику. У књизи су представљене каријере највећих икона историје рок музике. Кроз сјајне цртеже и текстове који буде интересовање, али и успомене, могу се упознати актери који су својом музиком, појавом и идеологијом променили лице популарне музике.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.