Гитаријада

Демо бенд Фото: gitarijada.org / tvbest.rs

Демо бенд "Syleth" из Хрватске победник је 49. Гитаријаде

Демо бенд "Syleth" из Хрватске победник је 49. Гитаријаде по одлуци стручног жирија и њима је у Зајечару то признање уручио председник жирија Бранимир Локнер, а од компаније "Хајникен" су добили гитару.

Бенд "Syleth" долази из Хрватске и настао је почетком 2011. Та четворочлана постава различитим приступима рок звуку, као и комбиновањем истих са другим музичким стиловима оставља занимљив и јединствени утисак.

Песме им говоре о силама које покрећу људе и свет, о проблемима које појединац проживљава када се са њима суочава. Дебитантски албум ”More Than 60 Lies” биће употпуњен и акустичном верзијом песме ”The User” за коју су средином 2014. снимили свој први видео спот.

Најбољи по одлуци жирија из Србије је бенд "Свемирци" из Београда. Они су настајали неколико година пошто су се састајали на јам сешион-има. Бенд је установио форму џем сешнима за изводење наступа са утицајима фанка, блуза, раве рока, афро бит-а и експерименталне музике.

Група "Up N' Downs" је најбоља по гласу публике, а долазе из Словеније. Настали су 2009. године и свирају на различитим фестивалима и отварају концерте познатих словеначких бендова. Имају око 20 својих песама које говоре о њиховим животима, раду, идејама и искуствима.

Такмичаре је оцењивао жири на чијем је челу Бранимир Локнер, док су чланови: Драгиша Радуловић, Ненад Кузмић, Марко Ранђеловић, Душан Хедл (Словенија), Драгутин Матошевић (БиХ), Игор Полак (Хрватска), Панта Џамбазоски (Македонија) и Васко Громков.

Завршно вече 49. Гитаријаде употпунили су концерти група: "Дингоспо Дали", "Мангров", "Галија", "Терапи?", "Генерација 5", "Електрични оргазам", као и наступ Мирослава Тадића и Браће Теофиловића раније истог дана.

Током дана Зајечар је брујао од моториста који су продефиовали центром града у оквиру 19. Мото скупа и изазвали пажњу становника и гостију тог града који су их радознало гледали и фотографисали.

Како је раније рекао директор Установе Гитаријада Перислав Дуцић, овогодишња манифестација је премашила све рекорде како по броју посетилаца, броју демо бендова који су се пријавили, тако и по броју програма који су били организовани током протекла четири дана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.