Вести

Република Индонезија представила своју културу у Зајечару

Република Индонезија представила своју културу у Зајечару

У оквиру програма „Sharing culture“ на World Music стејџу 49. Гитаријаде у центру Зајечара, Република Индонезија представила је своју културу и традицију. Посетиоци на градском тргу могли су да уживају у традиционалној кухињи Индонезије и плесу.

Почаствован сам што у Зајечару могу представити културу своје земље кроз плесове и кулинарство. Захваљујем Граду Зајечару и Установи Гитаријада што су пружили прилику да промовишемо Републику Индонезију овде“, рекао је Хари Ричар Џејмс Кандауа, амбасадор Републике Индонезије у Србији.

Зајечарци су могли да дегустирају јела са острва Јава: пилеће ражњиће са сосом од кикирикија, чипс од шкампи, пржени пиринач, као и многе друге специјалитете.

Плесна група „Бидадари“ извела је индонежанске плесове са острва Бали, Јаве и Суматре, међу којима и плес „саман“ односно „плес хиљаде руку“, који се од 2011. године налази на листи Унеска нематеријалне светске културне баштине.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.