Вести

Отворена изложба са Ликовне колоније Гамзиград 2014

Отворена изложба са Ликовне колоније Гамзиград 2014

У Народном музеју у Зајечару отворена је изложба слика са Међународне ликовне колоније Гамзиград 2014. На изложби је представљено двадесетак слика уметника из Србије и држава у оркужењу. Уметници инспирацију за сликање проналазили су у природним лепотама Гамзиградске бање и у касноантичком локалитету Феликс Ромулијани, истакнуто је на отварању ове изложбе.

Уочи сваке нове колоније, традиционално се организују изложбе са прошлогодишње Ликовне колоније у Гамзиграду. Захваљујем се свим уметницима који су ликовна дела оставили Граду Зајечару и која ће красити просторије многих установа у граду”, истакао је на отварању изложбе Зоран Стаменковић, директор Установе Центар за културу и туризам града Зајечара.

Изложба је истински догађај у култури. Овде су све приче видљиве и чујне. Ово је место где се слуша очима. Уживао сам за време стварања ових слика”, рекао је Горан Вучковић, учесник Ликовне колоније Гамзиград 2014.

Оваква окупљања уметника добре су прилике да се сликари сретну са старим познаницима и упознају нове младе колеге. До сада је у раду ових ликовних колонија учествовало више од 150 уметника, а Граду Зајечару је, у аманет, остављено више од 300 уметничких дела. Организатор ликовних колонија у Гамзираду су ЦЕКИТ, а покровитељ је Град Зајечар.

Међународна ликовна колонија „Гамзиград“ основана је 1994. године. Спада у културне манифестације од посебног значаја за Град Зајечар и одржава се сваке године крајем августа у Гамзиградској бањи, недалеко од касноантичког локалитета Феликс Ромулијана.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.