Гитаријада

Гитаријада представљена туроператорима из Бугарске Фото: gitarijada.org

Гитаријада представљена туроператорима из Бугарске

Зајечарска Гитаријада је, као туристички производ, успешно представљена најзначајнијим бугарским туроператорима.

Представници 13 туристичких агенција, који се налазе на студијском путовању у оквиру промоције туристичке понуде источне Србије, је са великом пажњом пратило излагање Перислава Дуцића, директора Установе Гитаријада Зајечар, који се осврнуо на тек протеклу 49. Гитаријаду и гостима из Бугарске представио фестивал и све пратеће програме најдуговечније рок манифестације.

У тренутку када је завршена 49. Гитаријада, почели смо са припремама за 50. јубиларну Гитаријаду. Следеће године имаћемо заиста велика светска имена, а већ данас могу да вам кажем да ће фестивал трајати 5 дана и то од 26. до 30. јула", рекао је Дуцић. Својим излагањем, Дуцић је успео да подстакне велико интересовање за наредну, јубиларну 50. Гитаријаду у Зајечару.

"Много ми се допала презентација, импресионирана сам речима директора Установе Гитаријада, као и програмом који сте направили. Програм гарантује озбиљан број публике. Сигурно је да ћу ове године Зајечар и Гитаријаду имати у својој туристичкој понуди.“ рекла је Илијана Михајлова, представница туристичке агенције "Крис Тоур" из Софије.

Гитаријада представља један од фаворита, међу туристичким производима блага источне Србије, истакнуто је на презентацији.

По подацима Министарства трговине, туризма и телекомуникација, за прва 4 месеца ове године туристи из Бугарске су забележили раст од 73% у односу на исти период прошле године по броју долазака, што је одлично полазиште да се активно промовише туристичка понуда источне Србије и тиме значајно повећа долазак туриста из Бугарске на Гитаријаду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.