Вести

Полазници музичких радионица вежбали са Тркуљом

Полазници музичких радионица вежбали са Тркуљом

Звуци кавале, гајди, фруле и дудука обележили су и днашњу музичку радионицу где 30 младих полазника савладавају основе традиционалних музичких инструмената. Данас су имали прилику да вежбају са познатим српским музичарем, инструменталистом, композитором и певачем Слободаном Тркуљом.

"Човек без културног индетитета је као биљка без корена. Драго ми је да видим оволико младих да су заинтересовани за традиционалне инструменте, поготово за гајде. Захвалио бих се Граду Зајечару што је организовањем ових радионица пружио могућност овим младим људима да се на овај начин едукују", рекао је Слободан Тркуља.

Тркуља са својим саставом „Балканополис“ изводи музику инспирисану традицијом Србије и Балкана на нов и модеран начин. За последњих десет година, под утицајем звука "Балканополиса" настали су многи музички састави који иду њиховим стопама.

Музичка радионица се одржава у организацији Установе Центар за културу и туризам Града Зајечара, а као пратећа манифестација 32. Фестивала инструменталне традиције Балкана који се одржава у Грљану код Зајечара 14. и 15. августа под покровитељством Града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.