Вести

Одржано 2. Јасеновачко лето

Одржано 2. Јасеновачко лето

У Великом Јасеновцу, код Зајечара, одржано је 2. Јасеновачко лето. Беседом здравичара Новице Радуловића из борске Слатине почела је ова културно уметничка манифестација.

Учествовали су бројни солисти на традиционалним инструментима, као и културно уметничка друштва из Зајечара, борске Слатине, Тамнича, Вражогрнца и домаћина Великог Јасеновца.

Велики Јасеновац, по последњем попису, има 370 становника. Због тога улагање у сеоске средине и организовање оваквих манифестација од великог су значаја за останак младих и опстанак села.

"После 35 година добили смо асфалтиран пут у дужини од четири километра, а све у циљу боље комуникације са градом. Ове манифестације такође доприносе останку младих на селу, као и очувању народне традиције и изворног стваралаштва", рекао је Славиша Марковић, председник Савета МЗ Велики Јасеновац.

Зајечарска Градска управа настоји да унапреди живот становника на целој територији Града Зајечара.

"Град Зајечар креира културну политику тако што ослушкује потребе и жеље мештана града и зајечарских села. У нашем културном мозаику имамо за сваког по нешто: за љубитеље књижевности, сликарства, рок музике, беседништва, али важно место заузимају манифестације изворног стваралаштва. Јасеновачко лето се одржава другу годину за редом, нова је манифестација, али се надамо да ће постати традиционална", истакла је, на отварању ове манифестације, Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.