Вести

Мајсторско писмо у Грљану припало Спасоју Јовићу

Мајсторско писмо у Грљану припало Спасоју Јовићу

Дефилеом учесника кроз Грљан, почело је друго, завршно вече Фестивала инструменталне традиције Балкана. За време двочасовног програма, публика је уживала у звуцима мајстора на традиционалним инструментима, а Мајсторско писмо ове године припало је Спасоју Јовићу за свирање на кавалу.

Растко Јаковљевић, члан жирија, потврдио је да је на овогодишњем Фестивалу конкуренција била јака, па су имали тешку одлуку приликом одабира победника. Месна заједница Грљан, као и сваке године, потрудила се да госте дочека уз богат програм.

Специјални гост друге вечери Фестивала инструменталне традиције Балкана било је културно-уметничко друштво из румунског града Арада, који се баве очувањем српске народне традиције.

Организатори 32. Фестивала инструменталне традиције Балкана су МЗ Грљан и Установа Центар за културу и туризам. Покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.