Вести

Град Зајечар има слуха за музичке таленте

Град Зајечар има слуха за музичке таленте

Поделом диплома полазницима и захвалница професорима и пријатељима манифестације, у Зајечару је завршен други Камп класичне музике.

Претходних седам дана ђаци нижих и средњих музичких школа, као и студенти музике из Србије и Републике Српске усавршавали су умеће свирања на клавиру, хармоници, виоли, гитари и флаути, као и соло певање, учећи од врхунских педагога: Јокут Михаиловић, Зорана Ракића, Љубише Јовановића, Љубише Милошевића, Анете Илић, Вере Огризовић.

"Имали смо изузетне услове за рад, цела школа је била на располагању. Ово је добар вид предавања за све полазнике Кампа", рекао је професор хармонике Зоран Ракић.

Стечено знање полазници кампа представили су публици у Музичкој школи "Стеван Мокрањац" у Зајечару.

"Планови су да остане иста концепција Кампа, да се настава изводи са више инструмената. Ове године смо имали много више учесника и циљ Кампа класичне музике је постигнут, тако да верујем да ће ово постати традиција", истакао је Станоје Јовановић, директор ОМШ "Стеван Мокрањац" у Зајечару.

Организатори Кампа класичне музике, представници ОМШ „Стеван Мокрањац“ у Зајечару и Српског музичког центра у Београду, Станоје Јовановић и Милан Дујмовић изразили су велику захвалност Градској управи Зајечар која је имала слуха и ове године поново била покровитељ ове музичке манифестације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.