Вести

Почела подела сточне хране у Зајечару

Почела подела сточне хране у Зајечару

На подручју Града Зајечара, у току је је подела сточне хране пољопривредним газдинствима, која се баве сточарством, а претрпела су штету у поплавама 2014. године.

Свако пољопривредно газдинство, без обзира на број грла које чува, има право на 320 килограма концентрата, а пољопривредници истичу да су задовољни и да им је свака помоћ добродошла.

Маја Милетић, члан Градског већа Града Зајечара, изјавила је да је данас 66 домаћинства из Великог Извора добило сточну храну, која се дистрибуира у оквиру програма Организације за пољопривреду и храну Уједињених нација.

У среду, 26. августа, храна ће бити подељена за 68 пољопривредних газдинстава у Боровцу, Гамзиградској бањи, Гамзиграду, Грлишту, Грљану, Халову, Лесковцу, Лубници и Малом Извору. Храна ће се делити у просторијама бивше "Тимочанке" у Зајечару од 10 сати.

У четвртак, 27. августа, храна ће бити подељена, такође од 10 сати, за 56 домаћинстава у Трнавцу, Вратарници, Вражогрнцу, Врбици, Звездану и Зајечару.

Програм се спроводи у 37 општина у Србији, а Град Зајечар добиће око 60 тона помоћи у виду сточне хране.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.