Вести

Градоначелник Огњеновић посетио уметнике

Градоначелник Огњеновић посетио уметнике

Представници Града Зајечара посетили су уметнике, који учествују на 22. Међународној ликовној колонији "Гамзиград 2015". Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић задовољан је организацијом ове ликовне колоније.

"На овој ликовној колонији има доста младих уметника и ствараоца како из Србије, тако и из иностранства. Драго ми је што осим сликара, имамо и књижевника и фотографа. Одушевљен сам делима која су настала на 22. Међународној ликовној колонији "Гамзиград 2015" и драго ми је што ће те слике бити украс на зидовима многих установа у граду. Организација овакве колоније биће добра и за промоцију Града Зајечара", истакао је Огњеновић.

Организатори 22. Ликовне колоније су: Центар за културу и туризам ЦЕКИТ и Народни музеј из Зајечара, а покровитељ је Град Зајечар. Ова Међународна ликовна колонија трајаће до 30. августа.

"Успешно смо организовали и ову ликовну колонију. Иако има много ликовних колонија у Србији, ова је специфична, јер поред сликарства, пласира и друге врсте уметности. Нашим гостима смо омогућили да обиђу и знаменитости Града Зајечара и околине, тако да су имали излет на Феликс Ромулијани, обишли су и Рајачке пивнице, а организовали смо и књижевно вече", рекао је Зоран Стаменковић, директор ЦЕКИТ-а.

У раду ових ликовних колонија до сада је учествовало више од стотину уметника, а Граду Зајечару је, у аманет, остављено више од 300 уметничких дела који красе зидове установа и предузећа у граду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.