Гитаријада

Гитаријада и Бедем Фест потписали протокол о пословној сарадњи

Гитаријада и Бедем Фест потписали протокол о пословној сарадњи

На 6. Бедем Фесту у Никшићу у Црној Гори, потписан је Протокол о пословној сарадњи између представника Гитаријаде и Бедем Феста.

Протокол о пословној сарадњи потписали су, директор Установе Гитаријада Зајечар, господин Перислав Дуцић и директор Бедем Фестивала, господин Петар Шундић.

Нама је у интересу да остваримо сарадњу са фестивалима у региону, те од прошле године из дана у дан, из месеца у месец путујемо и остварујемо сарадњу. Наша жеља је да остваримо сарадњу са референтним фестивалима, јер пред нама је 50. Гитаријада. Са великим задовољством смо у Црној Гори и мислим да ће ова сарадња тек имати плодове у блиској будућности” изјавио је директор Установе Гитаријада Зајечар, Перислав Дуцић.

У будућем периоду након озваниченог партнерства, два фестивала ће међусобном сарадњом реализовати заједничке пројекте. Гитаријада има остварену сарадњу са још четири фестивала и то: Гитар Арт Фестивал (Београд), ХГФ (Загреб), Силата на Рока (Софија) и Таксират (Скопље).

Овом приликом, по ко зна који пут изражавам једно велико поштовање према манифестацији, која ће наредне године обележити велики јубилеј. Ми као шестгодишњи Фестивал смо поносни на то, да смо поред бројних партнерских фестивала, успоставили сарадњу и са зајечарском Гитаријадом“ рекао је директор Бедем Феста, Петар Шундић.

Никшићки фестивал представља и прву станицу Гитаријада Промо Тоур-а 50. Гитаријаде. Наредно гостовање уследиће на петом издању бугарског партнерског фестивала Силата на Рока у Софији, који ће бити одржан од 18. до 20. септембра

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.