Вести

Унапређење сарадње Града Зајечара и Белорусије Фото: zajecar.info

Унапређење сарадње Града Зајечара и Белорусије

Културна, економска и полтичка сарадња, као и унапређење односа Града Зајечара и Белорусије, биле су теме разговора белоруског амбасадора у Србији Владимира Чушева и челника Града Зајечара. Амбасадор Белорусије Владимир Чушев гост је Зајечара поводом Дана града.

"Град Зајечар је пријатељ Белорусије и у наредном временском периоду радићемо на унапређењу односа наших народа, као и на развијању културног и привредног потенцијала. Град Зајечар је отвореног срца и отворених врата и захваљујем се амбасадору Чушеву што је издвојио времена да нас посети", истакао је председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић.

"Радићемо на побратимљењу Града Зајечара и неког града из Белорусије, јер ћемо на тај начин побољшати културни, економски и привредни потенцијал. Први пут сам овде, тако да честитам грађанима Зајечара и градском руководству Дан града. Последњих неколико година, сарадња Србије и Белорусије је побољшана, тако да ћемо сарађивати у будућности", рекао је Владимир Чушев, амбасадор Белорусије у Србији.

У знак захвалности, председник Скупштине града Зајечара Саша Мирковић и градоначелник Велимир Огњеновић уручили су поклоне белоруском амбасадору Владимиру Чушеву.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.