Вести

У Зајечару одржана манифестација „Food is great“ tvbest.rs

У Зајечару одржана манифестација „Food is great“

Поводом 7. септембра Дана Града Зајечара амбасада Велике Британије у Србији и „Колор прес група“ у етно ресторану „Стара воденица“ приредили су пројекат „Food is great“.

Амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф са супругом обишао је „Food is great“, где је у предивном амбијенту ресторана уживао у специјалитетима зајечарских домаћица.

Поред округлог стола на тему: „Укуси Велике Британије и Србије“, домаћице из Зајечара пробале су британске специјалитете, а британски амбасадор и кувар амбасаде дегустирали су специјалитете зајечарских домаћица. Амбасадору се највише допао старопланински тврди сир у комбинацији са врућом погачом, док су на његову супругу најбољи утисак оставиме „бресквице“, домаћи колач са џемом.

Док је британски амбасадор уживао у специјалитетима са Тимока, зајечарске домаћице и гости пробали су британске специјалитете које је припремио кувар амбасаде Велике Британије у Србији Александар Павловић.

Зајечар и Тимочка Крајина одвајкада су познати по врхунској кухињи која никога не оставља равнодушним, то се приликом данашње посете итекако видело на лицу амбасадора Кифа, који је за специјалитете зајечарских домаћица имао само речи хвале.

Гост Града Зајечара амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф је са челницима града обишао Дом за децу са посебним потребама „Облутак“ где је деци донирао храну и уручио поклоне.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.