Вести

Представници мисије ОЕБС-а у Зајечару

Представници мисије ОЕБС-а у Зајечару

Мигрантска криза, националне мањине и прекогранична сарадња биле су само неке од тема састанка у Градској управи у Зајечару. Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић са најближим сарадницима приредио је пријем за представнике мисије ОЕБС-а у Србији.

"Са представницима ОЕБС-а разговарали смо о многим темама, као што су привреда, инфраструктура, али разговарали смо и о националним мањинама. Представнике ОЕБС-а упознали смо са свим потенцијалима града Зајечара и презентовали смо им планове, које ћемо реализовати у будућности", рекао је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

"Ово је моја прва посета и желео сам да дођем како бих се боље упознао са овом средином и да на тај начин добијем општу слику о дешавањима у овом делу земље. Са градоначелником Огњеновићем смо разговарали, између осталог, и о ситуацији што се тиче прилива миграната. Мисија ОЕБС-а у Србији сарађује са локалним заједницама у земљи, како би припремили Србију што боље за будуће чланство у Европској унији, а Зајечар под вођствот садашње градске власти је на добром путу", истакао је Мајкл Ујехара, заменик шефа мисије ОЕБС-а у Србији.

Прекогранична сарадња са Бугарском и Румунијом велика је шанса за Зајечар додао је Мајкл Ујехара, заменик шефа мисије ОЕБС-а у Србији. Представници ОЕБС-а потврдили су да ће помоћи Зајечару у мигранстској кризи и истакли задовољство положајем националних мањина у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.