Вести

zajecar.info

"Шетња кроз Америку" у Зајечару до 10. октобра

У Зајечару, на платоу испред Народног музеја отворена је изложба фотографија “Шетња кроз Америку”. На изложби је представљена 51 фотографија пејзажа живописних предела свих америчких савезних држава.

Изложба је остварена уз свесрдну помоћ Америчке Амбасаде у Србији, која је омогућила да ове фотографије до сада види велики број грађана Београда, Краљева, Новог Пазара, Сомбора и Крагујевца. У име Града Зајечара, посетиоце изложбе поздравио је Владислав Милојевић, помоћник градоначелника Зајечара.

"Ове фотографије воде вас у далеке и недостижне пределе Америке, тако да верујем да ће посетиоци изложбе уживати у пејзажима америчких држава", рекао је Владислав Милојевић, помоћник градоначелника Зајечара.

Ову путујућу изложбу, као уметнички директор и продуцент потписује српски фотограф Дарко Жагар, који је пуне две деценије живео у Америци. Његова подршка на отварању изложбе у Зајечару била је Ерика Кин из Културног атшеа амбасаде САД-а.

Посетиоци ће моћи да се прошетају и уживају у овим фотографиијама великог формата месец дана, односно до 10. октобра. Организатори изложбе су Америчка Амбасада у Србији, Установа Центар за културу и туризам и Народни музеј у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.