Вести

Слава Саборног храма и Града Зајечара у понедељак

Слава Саборног храма и Града Зајечара у понедељак

Одржана је седница Организационог одбора поводом обележавања празника Рођења Пресвете Богородице, славе Саборног храма и Града Зајечара. На данашњој седници, чланови Организационог одбора, разговарали су о програмима који ће бити организовани поводом овог празника.

У понедељак 21. септембра, од 8.30 почиње Света архијерејска Литургија Светог Јована Златоустог, након чега следи резање славских колача и послужење за грађанство. Од 11 сати, предвиђен је културно уметнички програм у Саборном храму.

"На Тргу ослобођења у Зајечару од 10 сати, 21. септембра поводом градске славе, биће приређена изложба народне радиности "Златне руке", као и Сајам меда и печлињих производа, лековитог биља, али и изложба птица. Такмичење у спремању ајвара "Изађи ми на теглу" заказано је за 12 часова. У Радул беговом конаку, за 13 сати заказана је изложба фото репродукција "Док наши дани бледе, ми ћемо те славити", а у Позоришту "Зоран Радмиловић", од 20 часова, биће приређена представа о животу Стевана Мокрањца", рекао је Александар Миливојевић, координатор Организационог одбора.

Дан раније, 20. септембра, у Саборном храму у Зајечару, у 18. сати биће одржано Празнично бденије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.