Гитаријада

Гитаријада се успешно представила на фестивалу Силата на рока gitarijada.org

Гитаријада се успешно представила на фестивалу Силата на рока

Бенд "NU ANCE" из Софије, победник је 5. фестивала Силата на рок у Бугарској, а као награду добио је наступ на 50. јубиларној Гитаријади у Зајечару. Реч је о бенду који постоји око годину дана и има већ 17 ауторских композиција.

Да је одлука жирија, у коме је био и Бранимир Локнер, исправна, говори и податак да је "NU ANCE" победио и по мишљњу публике.

Чланови бенда су након уручења награде истакли да ће им бити огромна част и задовољство да наступе на фестивалу какав је Гитаријада и да је то за њих огоман корак у њиховој каријери. Такође су изразили наду да ће достојно представити Бугарску на фестивалу у Србији.

У ревијалном делу фестивала у Софији су наступили и победници 49. Гитаријаде са територије Србије, група "СВЕМИРЦИ" из Београда, који су поштено раздрмали бугарску публику. Наредна станица ГИТАРИЈАДА ПРОМО ТОУРА је Осијек у Хрватској.

Подсетимо, директор Установе Гитаријада Зајечар, Перислав Дуцић и Васко Громков, представник бугарског фестивала “Силата на рока”, потписали су у марту ове године у Зајечару, протокол о сарадњи, а Васко Громков је био и члан жирија 49. Гитаријаде. Јубиларна 50. Гитаријада биће одржана у Зајечару од 26. до 30. јула 2016. године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.