Вести

Тимочке железнице неће бити укинуте! zajecar.info

Тимочке железнице неће бити укинуте!

Путнички и теретни железнички саобраћај неће бити укинут од почетка наредне године, како су поједини медији раније спекулисали, то је истакнуто на заједничком састанку представника Зајечарског и Борског управног округа, тимочких општина и Града Зајечара, као и представника Железнице Србије.

Путнички железнички саобраћај ће се на тимочким пругама одвијати без икаквих промена, тако да Тимочани који су везани за овај вид превоза не треба да брину. Састанку је присуствовао и градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

"Разговарао сам, прошле недеље, са представницима Синдиката железнице Србије због вести о укидању железничког саобраћаја у Тимочкој крајини. Одмах сам о томе обавестио и председника Скупштине града Зајечара Сашу Мирковића, а он је на тај проблем указао министарки Зорани Михајловић. То је уродило плодом, јер су на овом састанку присуствовали и представници Железнице Србије, који су нас обавестили да железнички саобраћај неће бити укинут", рекао је Велимир Огњеновић, градоначелник Зајечара.

"Железничког саобраћаја ће бити и даље. Најважније у овом тренутку је даљи развој железничког саобраћаја у Тимочкој крајини. Много више мора да се улаже у инфраструктуру железница у овом делу Србије, како због грађана, тако и због развоја привреде", каже Владан Пауновић, начелник Зајечарског управног округа.

"Железнички путнички саобраћај функционисаће и наредних година", истакао је Мирољуб Јефтић в.д. директора А.Д. "Србија Карго" и додао да тимочке железнице имају перспективу, не само у путничком већ и у теретном превозу.

До краја године очекује се више од милион тона робе која ће бити превезена тимочким железницама. Опстанак и развој железница, како у путничком тако и у теретном саобраћају, приоритет је тимочких општина и Града Зајечара, речено је на заједничкој седници Савета Зајечарског и Борског управног округа одржаној у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.