Вести

Почеле припреме за фестивал zajecar.info

Почеле припреме за фестивал "Дани Зорана Радмиловића"

У Позоришту Тимочке крајине “Зоран Радмиловић” у Зајечару у току су припреме за предстојећи 24. фестивал "Дани Зорана Радмиловића”, који ове године почињу “Скупљачима перја” Александра Саше Петровића у режији Дарка Штетина и тумачењу глумаца зајечарског позоришта.

Премијерном извођењу “Скупљача перја” претходиће свечано отварање позоришног фестивала који ће ове године трајати чак 11 дана, од 24. октобра до 3. новембра. Поводом предстојећег позоришног фестивала, одржана је седница Организационог одбора.

"Одржана је прва седница Организационог одбора фестивала "Дани Зорана Радмиловића", на којој су усвојене значајне одлуке. Између осталог, усвојен је Предлог програма фестивала, усвојене су и цене улазница за овај фестивал, тако да ће цена комплета карата износити 3.900 динара, а цена појединачне улазнице је 500 динара. Такође, усвојен је Предлог о саставу жирија, као и финансијски план фестивала. "Дани Зорана Радмиловића" ће трајати најдуже до сада, а гледаоци ће моћи да погледају представе позоришта из земаља у региону", рекао је Александар Миливојевић, председник Организационог одбора фестивала "Дани Зорана Радмиловића".

"Ове године фестивал ће имати регионални значај, јер ће гостовати Позориште из Вировитице (Хрватска) и Народно позориште из Бања Луке (Република Српска). Фестивал ће бити запамћен по квалитетним представама, врхунска глумачка и редитељска остварења. Селектор фестивала Саша Латиновић заиста је изабрао одличне представе, а зајечарско позориште отвориће фестивал представом "Скупљачи перја", а на крају фестивала извешће и представу "Мали принц". Зајечар ће бити културна престоница региона у време трајања Зоранових дана", каже Владан Церовић, директор Позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" Зајечар.

Позоришној публици представиће се позоришни ансамбли из Београда, Краљева, Шапца, Крагујевца, Вировитице и Бања Луке. Као и до сада, биће додељена награда Зоран Радмиловић за најбоље глумачко остварење, о чему ће одлучивати трочлани жири у саставу: глумац Тихомир Арсић, позоришни критичар Жељко Јовановић и културолог Нада Торлак. Публика ће бирати најбољу представу, а посебан жири доделиће “Награду за визуелни идентитет Крстомир Миловановић”. Свих 11 фестивалских дана биће додељивана и награда “Зоранов брк” за глумца вечери.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.