Вести

Дани Гамзиградске бање zajecar.info

Дани Гамзиградске бање

Дани Гамзиградске бање назив је манифестације која је први пут одржана у овом месту. Циљ је очување традиције, кроз наступ фолклорних друштва и презентацију традиционалне кухиње.

Специјалитете овог краја, припремале су жене из Удружења “Ромула” из Гамзиграда, а оне се поред припреме традиционалних јела, баве и израдом народне ношње.

Организатори ове манифестације су Месна заједница Гамзиградска бања и Установа Центар за културу и туризам, а покровитељ је Град Зајечар.

"Надам се да ће ова манифестација постати традиционална, јер је од великог туристичког и културног значаја за Гамзиградску бању", рекао је Жељко Шоршокановић, председник Савета МЗ Гамзиградска бања.

Манифестацији су присуствовали и представници Градске управе, а у име Града Зајечара, публику је поздравила Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника.

"Верујем да ће се културни мозаик града, по коме је Зајечар препознатљив на културној мапи Србије, употпунити овом манифестацијом, не само у културном него и у туристичком смислу", истакла је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

Посетиоци и мештани уживали су у наступ културно уметничких друштава “Ромулијана” и “Божур”, а организатори се надају да ће ова манифестација следеће године трајати дуже и постати традиционална у Гамзиградској бањи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.