Вести

Зајечар и Видин заједно до економског напретка tvbest.rs

Зајечар и Видин заједно до економског напретка

Унапређивање туризма и културног и природног наслеђа, инвестирање у образовање, очување животне средине и промовисање адаптације на климатске промене и њихово ублажавање, превенције и управљање ризиком биле су неке од тема састанка градоначелника Зајечара Велимира Огњеновића и заменика кмета бугарске општине Видин, Добромира Дилова.

Они су разговарали о могућностима за сарадњу за прикупљање предлога пројеката ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Бугарска.

Присутни су се сагласили да постоје добре шансе за сарадњу на пројектима и заједничко конкурисање за добијање средстава из ИПА фонда.

Такође, договорено је партнерство, приоритети за које ће се конкурисати и створена добра основа за будућу успешну сарадњу ова два погранична града.

Састанку су присуствовали помоћник градоначелника Зајечара Владислав Милојевић, начелница одељења за локални економски развој Сузана Вујић и сарадници и представници бугарске општине Видин.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.