Вести

Одржана 5. Тиквијада у Николичеву zajecar.info

Одржана 5. Тиквијада у Николичеву

У Николичеву, надомак Зајечара, одржана је 5. Тиквијада. Манифестација је организована у Дому културе. Овогодишња Тиквијада угостила је домаћице и домаћине из целе Тимочке крајине. Манифестација је настала иницијативом породице Кржановић из Николичева, пре пет година.

"То је била наша замисао да постане сеоска манифестација. Идеја је уродила плодом и Тиквијада је постала традиционална", рекла је Даница Кржановић.

Мештани су поносни манифестацијом, а овогодишња Тиквијада имала је и хуманитарни карактер. Деца из Николичева су, у оквиру Дечије недеље на креативним радионицама, осликавала бундеве, правила разне фигуре од тикве и колаче, а сав прикупљен новац од продаје искористиће да са својим васпитачима организују екскурзију.

Град Зајечар је препознао значај овог догађаја, тако да ће наставити да подржава овакве и сличне манифестације.

"Тиквијада је од великог значаја за мештане Николичева, у туристичком и културном погледу, а уједно представљамо и производе мештана", рекао је Живорад Јанковић, председник Савета МЗ Николичево.

"Под окриљем Града Зајечара је више од 30 манифестација. Половину од тог броја чине манифестације народног стваралаштва. Све ово говори о богатству наше културе. Град Зајечар ће наставити да подржава овакве манифестације и срећни смо што имамо чиме да се похвалимо", истакла је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

Циљ Тиквијаде је да се на занимљив начин искористи богатство и лепота овог краја и да Тиквијада постане традиционална манифестација у Николичеву. Организатори ове манифестације су Месна заједница Николичево и Установа Центар за културу и туризам, а покровитељ је Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.