Вести

Прекогранична сарадња социјалних и хуманитарних организација Србије и Бугарске

Прекогранична сарадња социјалних и хуманитарних организација Србије и Бугарске

Источна социјална мрежа (Eastern Social Network) коју чине хуманитарне и организације које се баве социјалном политиком из Србије и Бугарске, одржала је састанак данас у Зајечару, уз подршку Градске управе Зајечар и Канцеларије за младе.

Данашњи састанак организован је са циљем израде и реализације заједничких пројеката, финансираних из ИПА фондова Европске Уније, а који ће бити реализовани кроз прекограничну сарадњу.

Посебан циљ данашњег састанка је зближавање, оснаживање и повезивање већ постојеће сарадње институција и организација са територије града Зајечара и суседне Бугарске, које се баве социјалном поликтиком и хуманитарним радом.

Српску страну заступали су представници: Удружења „Добро дрво“, Црвеног крста Зајечар, Центра за социјални рад, Канцеларије за младе, Омладинског центра, Фондације „Искорак“, Организације особа са инвалидитетом „Облутак“. Састанку је присуствовао и помоћник градоначелника Зајечара, Владислав Милојевић.

Госте из Бугарске предводили су представници Центра за подршку особама са инвалидитетом из Видина, Црвеног крста Видина, удружења „Жарава“ из Враце, као и професор Пенка Маринова, директор Филијале Враце Медицинског универзитета из Софије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.