Вести

У сусрет Дану ослобођења у Првом светском рату

У сусрет Дану ослобођења у Првом светском рату

Поводом Дана ослобођења Зајечара у Првом светском рату, одржан је састанак Организационог одбора, како би се утврдила сатница програма, који ће бити приређен тог дана.

Амбасадори Француске и Марока, у 11 сати састаће се са градоначелником Зајечара Велимиром Огњеновићем. Након тога, делегације ће отићи на Француско војно гробље у Зајечару, где ће се одржати церемонија полагања венаца. Такође, венци ће бити положени и на споменик Тимочанима страдалим у Балканским и Првом светском рату на Тргу ослобођења. Од 13 часова, у зајечарском Народном музеју биће отворена изложба „Ваљево, град болница 1914.-1915“ и том приликом обратиће се њена екселенција Кристин Моро, амбасадорка Француске у Србији", рекао је Александар Миливојевић, координатор Организационог одбора.

Миливојевић је додао да је од 15 сати у Позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ заказана Свечана академија, где ће бити приређен сценски програм „Дневник доктора Миљеа“, а наступиће и Војни ансамбл „Станислав Бинички“. Састанку Организационог одбора присуствовали су представници Војске Србије, представници установа култура и Града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.