Вести

У част Зорану Радмиловићу zajecar.info

У част Зорану Радмиловићу

У Зајечару почиње 24. Фестивал "Дани Зорана Радмиловића". Тим поводом, на споменик овом великану српске глуме, недалеко од зајечарског театра који носи његово име, положени су венци и цвеће и одата је почаст глумцу.

Венце и цвеће су положили представници Града Зајечара са градоначелником Велимиром Огњеновићем и представници Позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" са директором Владаном Церовићем.

"Некад је, кажу, била нова свака представа Зоранова. Верујем, да бисмо и ових дана, радо сви гледали твог "Радована" и у том си лику био сјајан, свима разумљив, а завичајан. Од Зајечара до Београда, људе још греје варљива нада, да ће се вратити у оне дане, на Зоранове представе неотказане", рекла је Селена Ристић Витомировић, глумица.

"Церемонијом полагања венаца на споменик глумцу Зорану Радмиловићу, почеле су свечаности поводом отварања 24, Фестивала "Дани Зорана Радмиловића". Ова културна манифестација је свакако једана од препознатљивих брендова Града Зајечара. Град Зајечар поштује своје брендове, а Зајечарци су поносни на њих. Град Зајечар улаже у одрживе пројекте када су у питању установе културе", каже Александар Миливојевић, члан Градског већа Зајечара и председник Организационог одбора позоришног фестивала.

"Ове године Фестивал ће обележити највећа глумачка остварења у Србији и региону. Додељује се и престижна награда Зоранов брк за најбољег глумца на фестивалу, а сваке вечери ће се додељивати и награда за најбољег глумца представе, награда публике за најбољу представу и за најбољи визуелни индетитет", истакао је Владан Церовић, директор Позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић" у Зајечару.

Овогодишњу позоришну манифестацију 24. "Дане Зорана Радмиловића" у Зајечару која почиње 24. октобра, отвориће необична представа зајечарског театра - "Скупљачи перја", рађена по култном сценарију и филму Саше Петровића.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.