Вести

За лепши и чистији Зајечар zajecar.info

За лепши и чистији Зајечар

После успешно реализоване акције, "Мај-месец чистоће града Зајечара", организована је и јесења кампања Септембар - месец чистоће. Најуређенији балкон, двориште, пословни простор, школско двориште, најлепша улица, најсређеније сеоско домаћинство, само су неке од категорија, које је комисија састављена од стручњака за хортикултуру, оцењивала током септембра месеца.

Најбољима су подељене и награде на свечаности у зајечарској Градској управи. Лепа и здрава средина за лепши и чистији град, кључни је циљ ове акције, која полако постаје традиционална.

"Циљ је био да се ова акција продужи током целе године, јер је жеља свих нас да живимо у једном лепом граду, у једној чистијој средини која пружа бољи и здравији живот за будуће генерације", рекао је Драгомир Траиловић, члан Градског већа и организатор акције.

"Рођена је идеја да промовишемо оно што је у нашем окружењу лепо, да укажемо на добре примере еколошке културе и праксе, да покажемо да уз мало труда, рада и љубави простор у којем живимо и радимо може бити пријатнији, лепши, инспиративнији. Управо због тога је и осмишљена акција "Мај-месец чистоће". Да је потез прави, сведочи и велики број пријављених учесника и у јесењој кампањи, тако да је јавност имала прилике да види дивно уређена дворишта, декорисане терасе и сеоска домаћинства пуна цвећа", истакла је Сузана Стаменковић, помоћник градоначелника Зајечара.

Свеукупни победник акције септембар месец чистоће је Мирјана Мијалковић из Зајечара, чија тераса је уједно проглашена за најлепшу. На свечаности је истакнуто да Зајечарци имају високу свест о екологији и да заиста оправдавају слоган кампање, Зајечар - чист град.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.