Вести

Прикупљене 34 јединице крви у Установи Гитаријада

Прикупљене 34 јединице крви у Установи Гитаријада

У акцији добровољног давања крви, која је организована у просторијама Установе Гитаријада у Зајечару прикупљене су 34 јединице крви.

Планирамо да попунимо залихе за новогодишње празнике. Нисмо ни очекивали да ће ова акција протећи лоше, јер по традицији акције давалаштва крви са оваквим организаторима су перфектне”, изјавио је др Драган Глишић, начелник Службе за трансфузију крви зајечарског Здравственог центра .

Акцију су организовали зајечарски Црвени Крст, Служба за трансфузију крви Здравственог центра Зајечар, Синдикат српске полиције, окружни одбор Синдиката правосуђа у Зајечару и Установа Гитаријада Зајечар.

Мислим да је ово можда једна од најјачих акција у овој години” рекао је, Игор Стојадиновић, председник Синдиката српске полиције у Зајечару и потпредседник комисије за добровољно давалаштво крви.

Акцији су се придружили и запослени у локалној самоуправи, запослени у другим јавним институцијама, Одред извиђача "Ђорђе Симеоновић", као и други хумани грађани Зајечара.

Дефицитарне су биле све негативне крвне групе. Наредна акција добровољног давања крви биће организована у Средњошколском центру у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.