Вести

Милојевић: Зајечар ће решити проблеме просветних радника tvbest.rs

Милојевић: Зајечар ће решити проблеме просветних радника

Данас је у Градској управи Зајечар одржан састанак градских челника и Уније синдиката просветних радника Зајечара.

На иницијативу просветара, данас је у Градској управи града Зајечара одржан састанак представника Уније синдиката просветних радника Зајечара са представницима градских власти.

О темама и току састанка говорио је помоћник градоначелника Владислав Милојевић:

"Унија синдиката просветних радника Зајечара обратила се Градској управи за пријем и имала је пар питања везаних за стање у нашим школама. Поред тренутних блокада школа, које оптерећују не само школе него и Градску управу и које ми покушавамо на све начине да певазиђемо, постоје и друге тешкоће на које наилазимо, а везане су за грејање, почетак наставе, опремљеност школа, кречење... Градска управа је ове године ушла у комплетну реконструкцију пар школа. Очекујемо врло брзо реконструкцију средњошколског центра, чиме ћемо видно повећати услове за рад наше деце", рекао је Милојевић.

Тема данашњих разговора је била и јубиларна награда као и надокнаде за превоз просветних радника.

Представници просветара и градских власти сложили су се да су ученици зајечарских школа на такмичењима у спорту и школским предметима имали изузетне резултате и да тако треба наставити.

"Остало је да у наредном периоду за једно недељу до две дана седнемо поново са њима, а пре тога добијемо тачан износ јубиларних награда које су доспеле у овој години како би Градска управа исплатила и надокнадила све што је потребно. Нови састанак заказан је за две недеље, али ћемо трермин можда померити, пошто чекамо неке податке од школа. Очекујемо да превоз радника из околних места буде брзо исплаћен, као и јубиларне награде", додао је Милојевић.

Наредни састанак градских власти и представника зајечарских просветара требало би да донесе конкретна решења за захтеве просветних радника, као и начин и динамику решавања истих.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.