Вести

У Зајечару одржан Фото: tvbest.rs

У Зајечару одржан "Тимочки научни торнадо"

У ОШ "Десанка Максимовић" у Зајечару одржан Фестивал науке "Тимочки научни торнадо". У оквиру фестивала, посетиоци су могли да виде младе научнике из зајечарских основних школа, који, уз помоћ професионалаца из бројних јавних установа и својих професора, изводе занимљиве експерименте.

На бројним штандовима велики број посетилаца, уживао је гледајући и учествујући у најразличитијим експериментима, док су се у ходнику школе могли срести ученици маскиране у бројне научнике из различитих свера науке.

Организатори ове манифестације су ОШ "Десанка Максимовић" Зајечар, Друштво младих истраживача Бор, Технички факултет у Бору Универзитета у Београду и ОШ "Душан Радовић" Бор. Фестивал подржава Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.