Вести

Обележен Дан војних ветерана у Зајечару Фото: zajecar.info

Обележен Дан војних ветерана у Зајечару

Полагањем венаца и одавањем почасти на Тргу ослобођења у Зајечару, на спомен обележје палим борцима, у Зајечару је први пут обележен 4. децембар, Дан војних ветерана.

Делегацију команде зајечарског гарнизона предводио је пуковник, Горан Стаменковић, делегацију Субнора и потомака ратника 1912 – 1920., Цекан Јовановић а на челу делегације ратних војних инвалида био је Јовица Миленковић, а у име Града Зајечара, помоћник градоначелника, Срђан Марјановић.

"У процедури је Закон о правима бораца ветерана и на тај начин се надамо да ће сва њихова права и привилегије бити дефинисане законом. Ми смо разговарали са ветеранима о њиховим проблемима и покушаћемо да их решимо", рекао је Срђан Марјановић, помоћник градоначелника Зајечара.

Четвртог децембра 1912.године, потписано је примирје у Првом Балканском рату. Око 400.000 бораца је мобилисано и проглашено за “Старе ратнике” односно ветеране. Тај дан је од ове године установљен за Дан ветерана свих ослободилачких ратова. Након полагања венаца на Тргу ослобођења за представнике делегација и породице настрадалих бораца уприличен је и пријем у малој сали Градске управе Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.