Вести

Хуманим средњошколцима уручене књижице добровољних даваоца крви Фото: tvbest.rs

Хуманим средњошколцима уручене књижице добровољних даваоца крви

Црвени крст Зајечар уручио је захвалнице и књижице средњошколцима који су први пут дали крв. Протекле недеље, 2. и 3. децембра Црвени крст је у сарадњи са Службом за трансфузију крви Зајечар спровео акцију добровољног давања крви за зајечарске средњошколце и том приликом сакупљено је око 90 јединица ове драгоцене течности.

Иванка Милошевић, трансфузиолог зајечарског Здравственог центра рекла је да су ово традиционалне акције добровољног давања крви и истакла да је међу средњошколцима увек добар одзив и да тиме, како каже показују одговорност и саосећајност.

Деца имају велику жељу и вољу када се ради о оваквим акцијама. Протекле недеље имали смо добар одзив ученика, показали су велику храброст, страха није било, с обзиром да дају крв по први пут. Ми смо се данас и окупили како би им поделили књижице и на тај начин им се захвалили“, каже Милошевић.

Иванка Јовић, председник Црвеног крста Зајечар истакла је задовољство, пре свега јер су млади људи у питању.

"Циљ свих наших акција је помоћ, односно помоћи неком другом човеку без обзира на боју, веру или језик. Наша деца су то препознала, ми смо поносни на њих, дивимо се и поштујемо њихову огромну жељу да помогну другима управо на један овакав начин, тако што ће дати крв и велико им хвала на томе", рекла је Јовић.

У име Града Зајечара, средњошколце је поздравио Владислав Милојевић, помоћник градоначелника Зајечара.

radiomagnum.rs

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.