Вести

Зајечарски бенд tvbest.rs

Зајечарски бенд "Роктори" одржао хуманитарну свирку

Зајечарски бенд „Роктори“ одржао је синоћ у Омладинском центру још једну у низу хуманитарних свирки и наставио праксу да своју зараду преусмерује у хуманитарне сврхе. Овог пута пажња је посвећена зајечарском Друштву за церебралну и дечију парализу, као и деци из Установе „Облутак“.

Симпатичан генерацијски и структовни склоп посебно привлачи пажњу када је реч о „Рокторима“. Овај седмочлани бенд могао би својим саставом покрити један здравствени центар, јер већину чланова чине лекари, ветеринари, али ту су и дипломирани правници, инжињери. На челу са оцем бенда, врхунским вокалом, Јованом Рашићем, живи за то да продужи век старог рок звука.

С обзиром на то да нам наши послови пружају солидну финансијску сигурност, можемо слободно рећи да своју музику свирамо за своју публику и своју душу. Због тога и не наступамо тако често јер свирамо из љубави и трудимо се да не презаситимо оне који нас прате и подржавају. Као што и сами можете приметити, бенд је сачињен од шароликих генерација, али нас је иста љубав окупила и повезала, а то је добра стара рок музика”, каже Младен Јолић, гитариста и гинеколог.

Циљ овог хуманитарног концерта је прикупљање новца за куповину новогодишњих пакетића деци са посебним потребама. Није нам први пут да сарађујемо са њима и наравно да неће бити ни последњи. До сада смо имали заиста успешну сарадњу. Нема ничег вреднијег од самог сазнања деце да нису заборављена и да имају пријатеље. Њихова срећа у том тренутку је највећи поклон за нас саме. Ово је само мали корак, али је њима свакако потребна пажња на којој увек знају да несебично и искрено узврате осмесима”, додаје Јолић.

Што се самог бенда тиче, у плану им је да после празника у 2016. години наставе са хуманитарним причама.

tvbest.rs

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.