Вести

Отворена изложба zamedia.rs

Отворена изложба "Мрежа: Структура и живот насеља"

У зајечарском музеју, до краја овог месеца можете разгледати изложбу радова студената архитектуре и урбанизма Факултета техничких наука у Новом Саду, под називом "МРЕЖА: СТРУКТУРА И ЖИВОТ НАСЕЉА".

Студенти су представили радове анализе и валоризације 16 места и подручја уз додатак нових архитектонских решења. На отварању су говорили аутори изложбе - Стефан Стојчић и Игор Рајковић док је завршну реч на отварању дао Душан Бешир, архитекта.

Задатак је подразумевао утврђивање карактеристика насеља или подручја са урбанистичких аспеката: генезе, просторне организације, физичких карактеристика, услова функционисања, архитектонског обликовања у урбаном контексту, квалитета екологије и социологије.

Квалитетна архитектонска и урбанистичка решења заснивају се на претходно детаљно урађеним анализама постојећег стања и темељним упознавањем пројектаната са актуелним ситуацијама и појавама, потенцијалима и проблемима, као и са жељама и потребама корисника.

Основни циљ организовања ове изложбе је да се грађани Зајечара као и сви посетиоци из других крајева упознају са једним сегментом рада специфичне школе архитектуре, каква је новосадска школа архитектуре, а чији је идејни творац покојни професор др Ранко Радовић, дипл. инж. арх.

zamedia.rs

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.